Tentamen 2017

Nå har det kommet til den tiden av året der ungdomsskoleelever har tentamen. Tentamen er en stor prøve i et fag. I åttende klasse på ungdomsskolen har vi tre fag vi har tentamen i Matte, Engelsk og Norsk. Tentamene er litt forskjellige, i matte har vi en hel dag å sitte å regne før vi må levere inn besvarelsen vi har gjort på 5 timer, i Norsk derimot er det en halv dag to ganger som da gir oss muligheten til å få tilbakemeldinger fra lærer om hva vi må forbedre. I engelsk har det variert litt, det første halve året på ungdomsskolen hadde vi to halve dager mens i år så har vi en hel dag. 

Grunnen til at man har tentamen er det at lærerne og elevene skal se hvor mye vi har lært etter et halvt år og et helt år. Grunnen til at de vil dette er for å se hvilket nivå elevene ligger på og om de har hatt noe fremgang siden starten på året. Mengden av hvor mye man øver kan variere fra person til person, og det samme gjør hvor mye man gruer eller gleder man seg til tentamen.
Jeg lurte litt på hvor mye hver enkelt av elevene øvde og hvor mye nerver det var før en tentamen så jeg spurte en av elevene:

Mia:

Hvor mye øver du før en tentamen?

Jeg øver til jeg kan alt jeg skal kunne.

Føler du deg presset når du sitter med tentamen?

Ja, fordi når du har fått tilbake tentamen og alle spør deg om hvordan det gikk så føler du deg ikke like smart hvis du har fått en dårlig karakter.

Hvor lang tid bruker du på en tentamen?

Det kommer an på hvor vanskelig tentamen er men jeg sitter til jeg er ferdig.

Er du nervøs når du får tilbake tentamen?

Ja, fordi man vil gjøre det bra

Er du redd for å fortelle det til foreldrene din når du får en dårlig karakter på tentamen?

Nei, men det kommer litt an på hvilket fag det er i

 

OK, takk

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.