Slutten?

De fleste har hørt om global oppvarming, og mange prøver aktivt å stoppe det. Men hva er egentlig global oppvarming, og hvordan virker det?

Global oppvarming er akkurat hva det høres ut som: en global økning i temperaturen til jorda. Jorda går gjennom naturlige temperatursvingninger over flere tusen år, som også er grunnen til at vi har istider. Når temperaturen begynner å endre seg fortere, blir dette et problem.

Global oppvarming blir sterkt påvirket av mennesker som forurenser luften med Co2 fra for eksempel biler, oljeplattformer, fabrikker. Global oppvarming blir også sterkt påvirket av «drivhuseffekten». Akkurat som global oppvarming, er drivhuseffekten et naturlig fenomen. Når sollys treffer jorda, blir noe av varmen reflektert tilbake ut i verdensrommet, mens noe blir absorbert av «drivhusgasser». Drivhusgasser er naturlig forekommende atmosfæriske gasser, som for eksempel karbondioksid og metan. Akkurat som isolering, gjør den oppvarmede gassen og atmosfæren jorda varm nok til å kunne ha liv. Men siden den industrielle revolusjonen har menneskelig aktivitet ført til at mengden av drivhusgasser øker. Mer gass vil si at mer varme fra solen blir fanget på jorda, som øker temperaturen. En økende temperatur på jorda kan ha katastrofale virkninger på lang sikt. Utbredte endringer på jordas klima kommer sannsynligvis til å ekstremvær og stormer, massive økologiske endringer, og utryddelse av mange arter. Dessverre produserer mennesker mye drivhusgasser via kraftverk, biler, etc.

Hver gang du forminsker bruket av noen av disse tingene. Enten du bruker bilen mindre, passer på at kraftverket ikke trenger å sende så mye strøm til huset ditt, eller bare resirkulerer, alt hjelper jorda masse!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.