Hva vet du egentlig om denne lille planeten?

Merkur

Merkur er den første planeten i Solsystemet. Men er også den minste av planetene. Den har trolig en metallkjerne som fyller halve planeten. Den har navn etter gudenes sendebud. Fordi den ligger så nært sola, sånn at sollyset blender oss, som gjør at det er vanskelig å se den. Du kan bare se den like før soloppgang og like etter solnedgang.

– avstand fra solen 69 816 900 km

– rotasjonstid 58,65 dager.

– omløpstid 87,969 dager

– størrelse 2 439,7 kilometer ved ekvator

– temperatur dagsiden: ca. 400° baksiden: ca. -200°

Bakkebaserte teleskop viser kun en opplyst halvmåne med begrensede detaljer. Mye av informasjonen om planeten ble samlet av romsonden Mariner 10 (1974–76), som kartla rundt 45 % av overflaten. Siden 17. mars 2011 har romsonden MESSENGER gått i bane rundt Merkur, kartlagt resten av overflaten og oppdaget bl.a. is.

Det er ikke mulig å overleve på Merkur fordi det er ikke oksygen. Den er ganske lik som månen bare at det på den ene siden mot sola er det ca. 400°, og på baksiden er det ca. -200 °. Vis i fremtiden det er mulig å bo der vil jeg ikke anbefale det fordi det kommer til å være fryktelig kjedelig. Fordi planeten har vært inaktiv i millioner av år så alt er dødt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.