Et lite himmelglimt kan oppfylle ønsker

Det sies at stjerneskudd kan oppfylle ønsker, hva tror du?

Du kan se en av de flotteste meteorsvermene i 2015 som viser seg på Luciakvelden. Stjerneskuddene kommer fra den praktfulle meteoren Geminide som passerer natten fra 13. Desember til 14.Desember, og forsetter utover i Desember. Meteorsvermen brenner opp i atmosfæren og da dannes over 120 stjerneskudd i løpet av hver time.

Meteoren Geminide kommer fra stjernebildet Tvillingene. Meteoren har en gulaktig farge. Meteoren kommer fra objektet 3200 Phaethon som etterlater et støvbånd. Når jorden passerer støvbåndet danner støvpartiklene fra objektet, som meteoren er dannet fra, stjerneskudd her på jorden. På sin vei mot solen har den en fart på 34km per sekund.

Stjerneskuddene er synlig fra hele landet, men synes bare hvis det er klar himmel. Det er myter om at stjerneskudd kan oppfylle ønsker, men ingen er sikre på at det er sant. Det ene ønsket du ønsker kan bli oppfylt! Hvis du skal ut å se på meteorsvermen så har jeg noen tips til deg! Dra ut av byen, gå ut i mørket før for å få bedre nattsyn og selvfølgelig klær etter vær og noe godt å spise!

Lykke til!

Laget av Kamile 8B

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.