Beachåndball kommer til Sætre

På Grytnes ved Sætrehallen planlegger idrettslaget Graabein å bygge en beachhåndballbane. Hele anlegget koster 240.000 kr, og de har allerede fått 150.000 kr fra Sparebankstiftelsen til dette anlegget.

Det resterende beløpet skulle de finansiere selv, men siden Graabein gikk med et solid underskudd i år må spillerne dekke det selv gjennom dugnader og salg av andelsbeviser. Graabein ønsker å bygge anlegget så raskt som mulig, og tror at det står ferdig om ikke så alt for lenge.

Beachhåndball er en sport hvor man spiller håndball i sand som alt for få får med seg. Det er 3 utespillere og én keeper på banen om gangen. Det er vanlige håndballregler men med noen flere ukjente regler. En kamp består av to omganger på syv minutt. Beachhåndballbanen skal være 27 meter lang og 12 meter bred og minst 40 cm dyp sand.

Ett mål teller som ett poeng, men man får 2 poeng dersom keeper scorer, spesialisten scorer, du scorer på straffekast, du scorer med et trickskudd eller en annen akrobatisk aksjon. Dersom lagene vinner en omgang hver skal kampen avgjøres på såkalt «solo mot målvakt». Man utfører da «solo mot målvakt» helt til et lag har vunnet.

Man kan spille beachhåndball fra man er 11 år og de fleste klubbene spiller det i tillegg til vanlig håndball når den sesongen er avsluttet. Fra du er 16 år spiller du NM i beachhåndball i Sandefjord, i år går NM siste helgen i juni.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.