Tour of Norway gjennom Sætre

Tour of Norway er et norsk og stort etapperitt i landeveissykling som ble arrangert for første gang 1.-5. juni 2011. oasson Hagen, Michael Albasini, Tony Gallopin, Pieter Weening, Sep Vanmarcke, Dylan Groenewegen, Mark Renshaw, Lars Boom, Dylan van Baarle og Brice Feilu er noen av de store internasjonale stjernene. Sykkelrittet blir sendt direkte på tv i opptil flere land.

Første etappe i årets sykkelritt gikk gjennom Sætre 17. mai. De fire aÅrets ritt har det sterkeste startfeltet noensinne i Tour of Norways historie. Simon Gerrans, Edvald Bndre etappene skal gå fra:  Eidsvoll-Brumunddal, Hamar-Lillehammer, Lillestrøm-Sarpsborg og fra Moss-Oslo. Mange hadde møtt opp for å heie på rytterne både i Sætre og ved målgangen i Asker. Vinneren av rittet ble den norske storfavoritten Boasson Hagen som i tillegg hadde bursdag på nasjonaldagen. Før løpet hadde han sagt at første etappe passet han som hånd i hanske. Tre andre favoritter i touren er Michael Albasini , Tony Gallopin og Pieter Weening som stilte i gul ledertrøye fordi han vant fjorårets ritt. Etappene er ikke designet for de små og raske syklistene, og arrangøren mener at vi kommer ikke nødvendigvis til å få se et samlet felt i mål. Spurtoppgjøret i første etappe sto mellom to syklister.  

Syklistene i sykkelrittet Tour of Norway passerte, Tofte, Klokkarstua, Filtvet og Sætre i en snittfart på 38-44 km/t. Den første etappen var 169 km og var en kystnær løype hele veien mot Asker. Rittet starter i Hønefoss, gikk gjennom Lier, Røyken og Hurum, før den ble avluttet med to avsluttende runder ved Risenga idrettspark i Asker.

Etappe nr.2 ble vunnet av Dylan Groenewegen, men Boasson Hagen ble nummer tre og beholder ledertrøya etter to etapper.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.