Ny planet i vårt solsystem?

Kan det være mulig at det er oppdaget en ny planet i vår solsystem?

Ja, faktisk.

Planeten  – eller «hypotetisk planet» som astronomene kaller den – har fått navnet Tyche. Tyche var navnet på den greske gudinnen som symboliserer rikdom, velstand og skjebne, søster av Nemesis.

Om Tyche faktisk finnes, ville den ha en masse fire ganger større enn Jupiter og vil være på 15 000 kr 1 Astronomical Unit = Earth-sun avstand  – 2,250 millioner km i Oort skyen, er i en avstand 375 ganger større enn den til Pluto på grunn av dens sene oppdagelse. Den ville ha en overflatetemperatur på -73 ° C.

Atmosfæren antas å kunne være av hydrogen og helium, som på Jupiter.  Det var astrofysikerne John Matese og Patrick Whitman som i 1999 publiserte funn som pekte mot at Tyche finnes der ute.

Hvis denne informasjonen skulle bli bekreftet senere, ville Tyche bli den niende planeten i solsystemet.  En hypotese antyder at det kan ha dannet rundt en annen stjerne, og ble senere tatt til fange av gravitasjonsfeltet av solen.  Slik gigantplanet kan muligens ha en eller flere satelitter den store masse som kan føre til disse vesentlige tidevann. Hvis det viser seg at det utvikler seg til en elliptisk bane, kunne dens gravitasjons innflytelse føre til forstyrrelser i Oorts sky eller Kuiper-beltet.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.