Mer fysisk aktivitet i skoletiden!

De fleste lærere merker sikkert at elevene er urolige den siste timen på skoledagen. Og det skjønner jeg godt at de er. Elevene sitter ved pultene sine fra morgenen til formiddagen fem dager i uka, unntatt de timene med gym de har en av dagene. Den heldige læreren som får ha time etter gymmen merker kanskje at de da er roligere enn vanlig.

Mange ungdommer i deg blir kjørt dit de skal og sitter mye på sosiale medier og gamer istedenfor å være i bevegelse. Ved å ha mer fysisk aktivitet i skoletiden vil det bidra til at disse holder seg i bedre fysisk form.

På morningen av dagen er de fleste veldig trøtte, men utover dagen blir de mer og mer våkne ,og mer og mer rastløs. Så hvis de har en halv time fysisk aktivitet en og en halv time før skoledagen er slutt, klarer de å gjøre det de skal hele dagen.

Min mening er at hvis elevene får mer fysisk aktivitet i skoletiden blir de også mer rolige og får gjort mer i timene, som fører til at alle elevene kommer seg gjennom pensum og får gjort det de skal.

De som ikke driver med en fysisk aktivitet på fritiden får mulighet til å bevege seg tilstrekkelig ved å ha mer fysisk aktivitet på skolen.

Forslaget mitt er derfor at hvis elevene starter et kvarter tidligere og slutter et kvarter senere på skolen, får de også en halv time fysisk aktivitet i skoletiden. Da blir de rolige og får bedre konsentrasjon til skolearbeid. Med mer fysisk aktivitet sitter kanskje alle elevene stille og ikke sitter ukonsentrert i timene.

Jeg oppfordrer alle lærere til å ta av litt tid i timen der elevene får slippe seg løs. Kanskje ikke i hver skoletime og ikke så veldig lenge, men litt i timen. For, desto bedre konsentrasjon får kanskje de fleste en grad bedre i karakter og kommer inn på den skolen de vil og kan jobbe med det de vil.

De pengene det koster å ha fysisk aktivitet på skolen vil samfunnet få igjen ved at ungdommene holder seg sunne og friske.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.