Et barn, to hjem

I dagens samfunn blir det bare flere og flere foreldre som skiller seg. Dette er for barnas beste, og sitt eget. Men hva tenker barna om det?

Dette skal vi finne ut av nå. Jeg har snakket med noen elever som har skilte foreldre, og noen som ikke har det. Jeg skal spørre litt om hva de tenker akkurat rundt dette.

–  Malin, du har ikke skilte foreldre, men hvis de en dag forteller deg at de skal skilles, hva tror du dine første tanker hadde vært?

– «Å nei?» «Hvorfor?» Jeg hadde fått masse slike tanker, de hadde bare strømmet på. Jeg kan ikke fortelle akkurat hvordan det hadde vært, fordi heldigvis er ikke mine foreldre skilt. Men jeg kan si at jeg hadde blitt veldig lei meg, det vet jeg.

– Josefine, du er et av mange barn som har skilte foreldre, hvordan er hverdagen din normalt sett?

– Den er helt vanlig, bare det er sånn at man pakker fram og tilbake, så det blir litt slitsomt synes jeg.

– Thomas, du har skilte foreldre, som begge har fått nye kjærester og du har fått flere halvsøsken. Er dette vondt for deg å snakke om, og hvor mye styr er det for deg i hverdagen?

– Nei, jeg har blitt vant til det, og levd med det i tolv år, derfor har det egentlig ikke blitt så mye styr heller, fordi jeg kan ikke huske at foreldrene mine ikke var skilt.

– Beatrice, du kjenner mange som har skilte foreldre, kan du noen gang forestille deg hvordan hverdagen deres er?

– Jeg tenker at i starten kan det være tøft, men etter hvert kan det bli en vane. For noen er det selvfølgelig være tøft hele tiden. Det virker slitsomt å pakke fram og tilbake, og bo to steder

– Viktor, dine foreldre er skilte, og de bor langt unna hverandre. Du er i tillegg mer hos moren din enn faren din, hva tenker du om det? Skulle du ønske du var mer hos faren din?

– Noen ganger, fordi jeg savner faren min ofte. Men jeg trives hos moren min, og en av grunnene er fordi jeg får gå på skole med vennene mine, og jeg er glad i moren min.

Det ser ut som de fleste er vant til at de har skilte foreldre, men at det innerst inne kan være et sårt tema for mange. Men heldigvis vet de at grunnen til at de skilles, er fordi det er det beste både for foreldrene og barna. En hverdag med skilte foreldre kan oppfattes forskjellig, men alt i alt er dette en situasjon som er vanskelig for de fleste.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.