Alt før døden

Boka handler om Ruben Hermansen, og han er dødssyk. Han er forelsket i Alona Cohen, en av de peneste jentene i klassen. Han er 16 år og kjører bedre enn faren sin. Og det han har mest lyst til før han dør er å kjøre til Danmark og kjøpe øl med Alona.

Sjangeren er en blanding mellom spenning, drama og litt humor.
Boka starter litt langsomt, men den blir mer spennende etter hvert. Det var vanskelig å legge den fra seg på slutten, på grunn av handlingen. Det var lett å leve seg inn i handlingen, fordi det skjer så mye.
Personene og miljøet virker troverdig, men personlig synes jeg at Alona var litt vel mystisk. Språket passet bra, fordi det er veldig lite banning og det var gode replikker.

Jeg gir boka terningkast 4. Den passer ikke helt til meg, fordi jeg liker andre sjangere og den manglet litt action, men den var fortsatt bra. «Så lenge himmelen er over jorda» passer til ungdom mellom 13-16 år. Andre burde lese boka, fordi den er litt trist men også spennende.

Jeg ville kanskje hatt lyst på en bok nr.2, fordi jeg forventet mer svar på spørsmål og lurer på hva som skjer videre.
Jeg håper at boken blir nominert til UPrisen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.